Skip to main content

Vagyis a Gazdiknak, akik hűsíthetik kedvenceiket. 😀
Még javában tombol a nyár, ami kedvenceink szervezetét is megterheli. A forróságban csökken az aktivitásuk és az étvágyuk is. De mivel könnyíthetjük meg a mindennapokat számukra? Összeszedtünk néhány hasznos, bevált praktikát és terméket kutyusod hűsítésére.

  • Napi rutin: Természetes, hogy minden Gazdinak és kedvencének megvan a napi rutinja: séta, reggeli, ebéd, játék, pihenés. A nyári melegben azonban előfordulhat, hogy ezen változtatnunk kell. A sétákat érdemes ebben az időszakban korán reggel és késő délután/este letudni. Persze napközben is ki kell vinnünk Őket, hiszen nem tartogathatják reggeltől estig azt, aminek ki kell jönnie. Ilyenkor azonban mindig árnyékos, lehetőleg füves területet válasszunk, mivel a forró beton akár pillanatok alatt megégetheti kedvencünk tappancsát. A testhőmérsékletének szabályozásához pedig használhatunk valamilyen hűsítő terméket a séta során, pl. mellényt vagy sálat.
  • Folyadék: A legfontosabb nyáron, hogy MINDIG legyen friss víz kedvencünk előtt! De ne csak otthon gondoskodjunk a folyadékról. Bárhová mentek legyen az egy rövidebb vagy hosszabb séta, autóút, nyaralás, mindig vigyetek magatokkal vizet. A legjobb ha egy praktikus kulacsban tároljuk, amit bármikor könnyedén előkaphatunk a táskánkból és megitathatjuk kedvencünket.
  • Pancsolás: Nyáron természetesen mindenki vágyik a strandra, vízparta. Még jó, hogy kedvenceink is! Ebben a hőségben mindig jól esik lehűteni magunkat a kellemes vízben. De Náluk is érvényes az a szabáyl, hogy felhevült testtel NEM ugrunk a vízbe. Kezdő strandolók esetén fokozatosan, játékosan ismertessük meg vele a vizet, soha NE dobjuk bele, fröcsköljük le, hiszen ezzel rossz élményt okozunk Neki és lehetséges, hogy soha többet nem akar majd vízbe menni. Ha kutyusunk kezdő vagy nem stabil úszó adjunk rá mentőmellényt, így biztonságban tudhatjuk Őt és bátrabban elengedhetjük a vízben. Természetesen strandolásnál se feledkezzünk meg a folyadékpótlásról, valamint figyeljük kedvencünket, mert a nagy melegben Ők is hőgutát kaphatnak.
  • Otthoni hűsölés: Lakásban vagy udvaron? Utazáshoz vagy nyaralásnál? Egy hűsítő matrac mindig jól jön! A benne található hűtőzselé nyomás hatására aktiválódik, így abban a pillanatban, hogy kedvenced leheveredik rá, hűsítő érzést nyújt Neki. Használhatjátok akár a lakásban, az udvaron, autóban vagy nyaraláskor.
  • Szőrápolás: Bizony, bizony ez is nagyon fontos nyáron, főleg a hosszabb szőrű kutyusoknál. A filcesedésre hajlamos szőr összegubancolódva olyan, mintha kutyusunk egy zárt, vastag kabátban lenne, az aljszőrzettel rendelkező kutyusoknak pedig a rendszeres fésüléssel segíthetünk megszabadulni a felesleges, elhalt szőröktől ami pluszban melegíti Őket. De ne feledkezzünk meg a rövidszőrű ebekről sem, hiszen tudjuk jól, hogy Nekik is tud ám rendesen hullani a szőrük. Náluk használjunk egy szilikon kefét, amivel könnyedén kifésülhetjük a bundából a felesleges szálakat.

5+1. Nasi: És igen, a nasik. Egyértelműen nyáron sem maradhatnak el. De ilyenkor mit is kíván jobban az ember és az állat, mint egy jó kis hideg fagyit. Rengeteg variációban lehet elkészíteni kedvencünknek is egy hűsítő finomságot. Kutyabarát gyümölcs, natúr joghurt, 100% natúr mogyoróvaj, kókuszolaj… Végtelen a lehetőség. Kutyusod pedig IMÁDNI fogja, ez garantált. Szerezz be hozzá egy fagyikészítőt is, amivel egyszerűen legyárthatod Neki a finomabbnál finomabb nyalánkságokat.