Skip to main content
illustra alberi reintegration verde 1 2

Az Almo Nature egy állateledel-márka, amely teljes egészében a Capellino alapítvány tulajdonában áll. A Capellino alapítvány egy nonprofit kereskedelmi szervezet, amelynek küldetése a biodiverzitás védelme és a klímaváltozás elleni küzdelem. Az Almo Nature értékesítéséből származó összes bevételt az alapítvány által végzett tevékenységekre fordítják, amelyek a küldetésének megfelelően zajlanak.

Reintegrációs modellnek nevezik ezt a megközelítést, amelyben egy vállalat  a gyártáshoz, valamint működéshez szükséges költségek és adók levonása után
100% -a a megtermelt haszonnak az összes élő faj és közös otthonunk, a Föld bolygó javát szolgáló tevékenységekre van fordítanak.

Azáltal, hogy kutya- és macskaeledeleket értékesítenek az Almo Nature profitot termel, amelyet olyan ügyekre fordít, amelyek a macskáinkat, kutyáinkat és a biológiai sokféleséget szolgálják. Így ha kedves Gazdi, Te is Almo Nature terméket választasz, nem csak kedvenced jólétéhez, de a Föld jövőjéhez is hozzájárulhatsz.

Almo nature info graphic

Túl lépve a fenntarthatóság túlhasznált fogalmán az Almo Nature kötelezettséget vállalt arra, hogy kutyáink és macskáink táplálása nulla hatással járjon a biológiai sokféleségre. Egy külsős szervezetet kértek fel, akik szakmailag megbízható módszerekkel vizsgálja meg a világ állateledel-iparának a biológiai sokféleségére gyakorolt hatását. Ezen tanulmány alapján kerül meghatározásra az a modell, amelynek mentén fokozatosan alakul ki működésükben, hogy elérjék a null hatást a biológiai sokféleségre.

Merész látomásukkal, melynek ma a világban nincs összehasonlítható modellje, a Capellino alapítvány, jelenleg az Almo Nature egyetlen tulajdonosa, fokozatosan elad részvényeket macska- és kutyatulajdonosoknak, valamint alkalmazottainak, 2025-től kezdve.
Ennek a folyamatnak a végén az Almo Nature valóban az “állatok tulajdonában” lesz a részvényeket tulajdonló gazdikon keresztül.

Ezeken a területek már kézzel fogható eredményeket ért el az alapítvány:
Regeneratív mezőgazdaság
Természetes élőhelyek megőrzése és helyreállítása
Éghajlatváltozás és globális felmelegedés
Emberi tevékenységek hatása a biodiverzitásra
A Reintegrációs Gazdaság előmozdítása
Tájkép és történelmi épületek helyreállítása