Kosár

illustra alberi reintegration verde 1 2

Az Almo Nature egy állateledel-márka, amely teljes egészében a Fondazione Capellino tulajdonában áll. A Fondazione Capellino egy nonprofit kereskedelmi szervezet, amelynek küldetése a biodiverzitás védelme és a klímaváltozás elleni küzdelem. Az Almo Nature értékesítéséből származó összes bevételt az alapítvány által végzett tevékenységekre fordítják, amelyek a küldetésének megfelelően zajlanak.

Az új gazdasági modellt Reintegrációs Gazdaságnak nevezzik, amelyben egy vállalat tulajdonjoga és a költségek, befektetések és adók levonása után 100% -a a bevételeknek az összes élő faj és közös otthonunk, a Föld bolygó javát szolgáló tevékenységekre van fordítva.

Azáltal, hogy táplálékot biztosítanak macskáknak és kutyáknak, az Almo Nature képes profitot termelni, amelyet olyan ügyekre fordít, amelyek a macskáinkat, kutyáinkat és a biológiai sokféleséget szolgálják. Így ha kedves gazdi, Te is Almo Nature terméket választasz, nem csak kedvenced jólétéhez, de a Föld jövőjéhez is hozzájárulhatsz.

Almo nature info graphic

Túl akartnak lépni a fenntarthatóság túlhasznált fogalmán, ezért kötelezettséget vállaltak arra, hogy kutyáink és macskáink táplálásával nulla hatással járjon a biológiai sokféleségre. Egy külsős szervezetet kértek fel, akik szakmailag megbízható módszerekkel vizsgálja meg a világ állateledel-iparának a biológiai sokféleségre gyakorolt hatását. A tanulmány alapján kerül meghatározásra az a modell, amelynek mentén fokozatosan alakul ki működésünkben, hogy elérjék a null hatást a biológiai sokféleségre.

Merész látomásunkkal, melynek ma a világban nincs összehasonlítható modellje, a Fondazione Capellino, jelenleg az Almo Nature és annak eszközeinek egyetlen tulajdonosa, fokozatosan elad részvényeket macska- és kutyatulajdonosoknak, valamint alkalmazottainak, kezdve 2025-től.
 Ennek a folyamatnak a végén az Almo Nature valóban az “állatok tulajdonában” lesz a részvények tulajdonosainak képviselőin keresztül.

Ezeken a területek már kézzel fogható eredményeket ért el az alapítvány:
Regeneratív mezőgazdaság
Természetes élőhelyek megőrzése és helyreállítása
Éghajlatváltozás és globális felmelegedés
Emberi tevékenységek hatása a biodiverzitásra
A Reintegrációs Gazdaság előmozdítása
Tájkép és történelmi épületek helyreállítása