Skip to main content

Anibent 100% természetes mancsápoló rendelés itt ⬇️

Ti is imádjátok azokat a pihe-puha párnácskákat? Sajnos sok Gazdi nem fordít elég figyelmet a mancsok ápolására, pedig a tappancsok rendkívül fontos részei kedvencünknek, hiszen minden egyes nap ezeken élik az életüket.

1. Azok a cuki tappancsok

A kis párnácskák nem csak dísznek vannak! A tappancsoknak igen fontos szerepük van. Megvédik a mancsban található apró ízületeket, csontokat; fontosak a kutyus mozgásában és nagy szerepet játszanak az egyensúlyban. Bírják a különböző talaj típusokat pl. kavics, beton; ugrásnál pedig a leérkezéskor tompítják a testre, csontokra, ízületekre nehezedő nyomást.

2. Ellenőrzés!

Már kölyökkortól kezdve szokassuk kedvencünket ahhoz, hogy bármikor megnézhessük a tappancsait. Érdemes egy héten többször, de akár minden nap átnézni kutyusunk mancsait: picit húzzuk szét a párnácskákat, hogy minden zeg-zugot alaposan meg tudjunk vizsgálni. Séták során nagyon gyakori, hogy valamilyen apró dolog pl. kavics, homok beleragad kedvencünk mancsába, ezzel kellemetlenséget okozva Neki. A nagyobb problémák okozói a szúrós növények, mint a toklász, mely nagy fájdalmat és csúnya sérüléseket is eredményezhet a mancsba szorulva. Ha látunk bármilyen nem oda illőt, azonnal távolítsuk el. Ezt követően ajánlott alaposan bekenni mancsápolóval a párnákat, az esetlegesen keletkezett sérülések gyorsabb gyógyulása érdekében. Ha kedvencünk a “vizsgálat” során hirtelen felugrik, visít, nyüszög, valószínűleg fájdalmai lehetnek, ebben az esetben mindenképp forduljunk szakemberhez!

A párnák között benőtt szőr is sok gondot jelenthet kedvenceinknek. A túl hósszúra nőtt szálakba könnyedén beleragadhat bármi, ezen kívül hamar összegubancolódhatnak. Megnehezíti a járást, a sima felületeken pl. parketta pedig könnyedén elcsúszhatnak emiatt.

3. De hogyan ápoljuk megfelelően?

A kutyusok tappancsa hiába strapabíró, azért mindennel nem tud megbírkózni Ő sem. Nyáron a forró aszfalton, télen a hideg, latyakos földön hamar megsérülhetnek. A hideg és a fagy nagyon hamar kiszárítja a mancsokat, ezáltal hamar kirepedezik. A járdákra leszórt só vagy jégoldó szerek pedig a sérült mancsokat azonnal kimarják, ami rendkívül fájdalmas kedvencünknek. A meleg ugyanilyen hatással van a tappancsokra: a forró aszfalton kedvencünk talpa percek alatt megéghet, ezzel szőrnyű fájdalmat okozva Neki.

A számunkra és több ezer gazdi számára bevált megoldást az Anibent mancsápoló jelenti. A mancsápoló krém 100% természetes anyagokból készült kedvenceink tappancsának védelmére.

Összetevőinek jó tulajdonságai:

  • A bentonit jótékony hatású, ezért segíti a mancs sérüléseinek gyorsabb regenerálást, gyógyulását.
  • A körömvirág gyulladáscsökkentő, sebgyógyító és hámosító hatású.
  • A shea vajnak magas az A-, E-vitamin és antioxidánstartalma, ezért segít a bentmancsok védelmében, óvja a kiszáradástól berepedezéstől.
  • A növényi glicerin vízmegkötő hatása révén ápolja, hidratálja a mancsot.

Ha megsérül kedvencünk tappancsa sétáltatás közben, a termék kiegészítő kezeléshez is ideális, mert sebgyógyító és hámosító hatású. Használat során védőréteget képez az állat mancsán. 

4. Néhány tipp a mancsok védelmére

  1. Ellenőrizzük gyakran a mancsok állapotát
  2. Használjunk naponta, nagy hidegben vagy melegben pedig midnen séta után mancsápolót
  3. Nyáron a sétákat kora reggel vagy késő délután/este végezzük
  4. Kerüljük a nagyon kiszáradt területeket nyáron
  5. Figyeljünk oda a karmok ápolására is!

Leave a Reply