Skip to main content

Összegyűjtöttük a 15 legjobb kutyás filmet, amit minden Gazdinak látnia kell! ?? Neked melyik a kedvenced? ??

15. Kutyák és macskák /Cats and Dogs, 2001/

Mióta világ a világ, két ellenséges erő vív titkos háborút egymással a Föld nevű bolygó birtoklásáért, melynek új frontvonala – a tudtunk nélkül persze – talán éppen a mi nappalinkban nyílik… A macskák és a kutyák között feszülő, ősi ellentétet eddig csak egy fogcsikorgatva kötött fegyverszünet volt képes féken tartani. Eddig – hisz a béke, legyen bármily látszólagos is, most valóban szertefoszlani látszik… A hataloméhes perzsa macska, Mr. Tinkles mindent elsöprő támadásra készül az ebek ellen. A kiváló kutyaügynökök, akik az ember védelmezésének szentelték minden erejüket, hirtelen súlyos helyzetbe kerülnek. Egy zöldfülű vadászkopót, Lou ügynököt bízzák meg az ellentámadás megszervezésével. Mikor az őrjöngő, mániákus Mr. Tinkles és jól képzett katonái tömeges mozgósításba kezdenek, az emberiség sorsa megpecsételődni látszik: a rátermett, ám annál tapasztalatlanabb kölyökkutya állhatatossága és leleményessége vajon elegendő lesz-e ahhoz, hogy megmentse a világot Tinkles macskazsoldosainak, bérgyilkosainak és titkosügynökeinek karmaiból?

14. Szájkosaras kosaras /Air Bud, 1997/

Apja váratlan halála után egy kisvárosba költözik a családjával a tizenkét éves Josh Framm (Kevin Zegers). Mivel új fiú a városban, és túl félénk ahhoz, hogy jelentkezzen az iskola kosárlabdacsapatába, egyedül gyakorol egy elhagyott pályán. Ott ismerkedik meg Buddyval. Az aranyszőrű vizsla amellett, hogy nagyon barátságos kutyus, igazi kosárlabda-tehetségnek bizonyul. Hamarosan komoly hírnévre tesz szert a szokatlan, de annál ügyesebb páros. Ám ekkor felbukkan a kutya előző gazdája…

13. Lelkipásztor-kutya /Because of Winn-Dixie, 2005/

A tíz éves kislány, Opal Buloni (AnnaSophia Robb) pap édesapjával egy kis floridai városkába költözik. Az anya nélkül felnövő kislány apja nem tudja pótolni a másik szülő hiányát, és mivel a városban senkit sem ismer, Opal hamar magányos lesz. Mindez egészen addig tart, mígnem a helyi szupermarketnél találkozik egy kóbor kutyával, akit az áruház után Winn-Dixie-nek nevez el. A kutyára ugyancsak ráfért már egy igaz barát, és Opallal tökéletes társra találtak egymásban. Az ebnek hála a kislány megnyílik a külvilág felé, és olyan érdekes személyekkel is találkozik, mint az egykori bűnöző aki jelenleg az állatkereskedést üzemelteti, de megismerkedik a már szinte teljesen megvakult idős hölggyel, akit a helyi kölykök boszorkánynak tartanak. Miután a külvilággal sikeresen felvette a kapcsolatot, az apjával is meg kéne találnia a közös hangot…

12. A kutya éve /Year of the Dog, 2007/

Peggy és Pencil elválaszthatatlan társak az életben. Együtt alszanak, együtt esznek, de még a péntek esti filmeket is együtt nézik. Az élet számukra tökéletes, egyszerű, boldog és biztonságos. Nem csoda, ha Peggy soha nem szeretne elválni legkedvesebb barátjától aki történetesen négylábú és a tacskók családjába tartozik. Az élet azonban kegyetlen, és Peggy boldogságát egy pillanat alatt darabokra zúzza, amikor kiderül, hogy Pencil titokzatos körülmények között elpusztult a szomszéd kertjében. A lány a szörnyű sorscsapást csak nehezen tudja kiheverni. Sokáig tart, amíg rászánja magát, hogy újra rendbehozza az életét, megtalálja a helyét a világban és képes legyen újra a boldogságra. Családja, barátai és munkatársai próbálnak segíteni neki, és Peggy lassan kezdi felfedezni maga körül az embereket is. Csakhogy ez az új felfedezés nem mindig örömteli, és a lány egyre inkább úgy érzi, hogy ha kevesebbet szeretne csalódni, újra az állatokra kell fordítania az energiáit.

11. Marley meg én /Marley & Me, 2008/

John (Owen Wilson) és Jenny (Jennifer Aniston) úgy dönt, hogy mielőtt családot alapítanak, először egy kutyán próbálják ki, milyen az, ha korán kell kelni, sokat kell sétálni járni, és nem szabad megfeledkezni valakinek az etetéséről. Hazavisznek egy édes kis kölyköt, és nem is sejtik, hogy a csöpp eb teljesen felforgatja az életüket. Hamar kiderül, hogy a blöki szelídíthetetlen, mint egy oroszlán, makacs, mint egy öszvér és vad, mint egy szibériai tigris. Nyomában káosz, dili és pusztítás jár. Az ifjú pár más városba költözik, gyerekük születik, igyekeznek új életet kezdeni – de Marley mindenhova elkíséri őket. Elviselni szinte lehetetlen. Nem szeretni pedig egyenesen képtelenség.

10. Vörös kutya /Red Dog, 2011/

Red Dog, az ausztrál pásztorkutya összebarátkozik egy kietlen bányatelepen élő kis kolóniával. A telepen szinte mindenki magáénak tekinti a négylábút, ám ő igazából senkihez sem tartozik, mindaddig míg egy szép napon gazdát választ magának John Grant (Josh Lucas) személyében. Egy szerencsétlen baleset azonban elszakítja őket egymástól, és Red Dog elindul földön, vízen, levegőben, hogy körbeutazza fél Ausztráliát, gazdáját megkeresni…

9. Fehér Agyar /White Fang, 1991/

Jacket (Ethan Hawke) 1898-ban az aranyláz űzi Alaszkába. Itt találkozik Fehér Agyarral. A farkas-kutya keverékkölyköt először békés indiánok nevelik, majd kénytelenek megszabadulni tőle. Új gazdája, Beauty Smith (James Remar) cseppet sem kesztyűs kézzel bánik vele. A sok verés, a kegyetlen bánásmód hatására a kedves, szelíd állat szinte vérszomjas fenevaddá válik. Szerencsére egy brutális kutyaviadal után Jack Fehér Agyar segítségére siet, s nemcsak megmenti, hanem lassan, lépésről-lépésre, megpróbálja visszaszerezni az állat emberekbe vetett hitét, megnyerni a bizalmát. De a gonosz Smith továbbra sem tágít, mindent elkövet, hogy megkeserítse most már nemcsak az állat, hanem Jack életét is. Fehér Agyar a döntő összecsapásban minden erejét összeszedi, hogy legyőzze Beautyt és megmentse Jack életét.

8. Kutyabajnok /Snow Dogs, 2002/

Természetes, hogy egy kényelemhez szokott miami fogorvos nincs éppen elemében Alaszkában. Hát még ha hozzávesszük, hogy nemcsak az elemekkel kell megküzdenie, hanem nyolc vad szánhúzó kutyával is. Ted Brooks (Cuba Gooding jr.) miami fogorvos Alaszkába utazik, hogy átvegye örökségét. Amikor megérkezik, kiderül, hogy egy ellenséges és fegyelmezetlen kutyafalkát örökölt, amely hét szibériai szánhúzó kutyából és egy border collie-ból áll. Hősünk ráadásul szembe kerül a mogorva öregemberrel, Thunder Jackkel (James Coburn) is, akinek a kutyákra fáj a foga, ezért minden eszközt bevet, hogy a városi puhányt visszaküldje a melegebb éghajlatra. Ted azonban elfogadja kihívást, Alaszkában marad, és elhatározza, hogy kerül, amibe kerül, megtanul kutyaszánt hajtani.

7. Egyik kopó, másik eb /Turner & Hooch, 1989/

Ha van valami, amit a kínosan precíz Scott Turner képtelen elviselni, az a rendetlenség. Turner élete pontosan, menetrendszerű gondossággal megtervezett, mindennek megvan a maga helye és ideje, ám amikor kényszerűségből örökbe fogad egy Hooch nevű, kifejezetten szemtelen és kimondhatatlanul rossz modorú ebet, egy pillanat alatt romba dől addig oly gondosan szabályozott, átlátható világa. Nem elég, hogy a kutya zavart okoz Turner és az állatorvosnő bimbózó idilljében, még arra is képes, hogy befolyásolja gazdája karrierjét. Turnernek azonban nincs sok választása, hiszen Hooch egy gyilkosság szemtanúja, ő tudja, hogy ki ölte meg gazdáját, még ha ezt nem is tudja elmondani a rendőröknek. A szokatlan, cseppet sem összeillő ember-kutya páros tagjai háborút indítanak egymás ellen, amelynek során időnként szinte a szó szoros értelmében egymás torkának esnek.

6. Kutyám, Jerry Lee /K-9, 1989/

Thomas Dooley (James Belushi), a San Diegó-i rendőrség kábítószer-osztályának nyomozója szeret egyedül dolgozni. A főnöke mindenáron rá akar sózni egy partnert, ezért kompromisszumként belemegy, hogy egy rendőrségi nyomozókutya legyen a társa, mert azt úgyis le tudja ugatni. Egy helyes németjuhász kutyára esik a választása. Az eb kissé átrendezi főhősünk kocsiját, lakását és magánéletét. A kezdeti nehézségek ellenére a furcsa pár egymáshoz szokik, és ketten együtt kiváló csapatot alkotnak.

5. Kutyahideg /Eight Below, 2006/

Tudósok és felfedezők egy kis csoportja a Déli-sarkvidéken végez kutatómunkát. A gyilkos tél beköszönte előtt egy utolsó expedícióra indul Cooper (Jason Biggs), a térképész, Davis (Bruce Greenwood), a geológus és Jerry (Paul Walker), a vezetőjük, aki egyben nyolc hűséges társuk, nyolc rendkívül intelligens szánhúzó kutya irányítója is. A csapat egyik tagja csak a szerencsének és a kutyák bátorságának, erejének köszönhetően él túl egy balesetet, és még éppen idejében érnek vissza a táborba ahhoz, hogy a közelgő vihar elől az utolsó repülővel evakuálni tudják őket. A nyolc szánhúzó kutyát kénytelenek magukra hagyni a táborban, Jerry azonban megfogadja, hogy nem hagyja cserben barátait, és az első adandó alkalommal visszajön értük. Arra azonban senki nem számított, hogy az évszázad vihara tör ki az Antarktiszon… Miközben Jerry életét kockáztatva próbál visszajutni négylábú barátaihoz, a kutyák a zord időjárással, az éhséggel és a vadállatokkal dacolva, egymást segítve mutatnak példát barátságból, kitartásból és összefogásból.

4. Lassie /Lassie, 2005/

Örök klasszikus, ami egy yorkshire-i bányászfaluban élő kisfiúról és hűséges kutyájáról szól. Mivel nehéz idők járnak a Carraclough családra, kénytelenek eladni szeretett skótjuhász kutyájukat, Lassie-t Rudling hercegének. Lassie-t gazdáitól ötszáz mérföldre, a Skócia északi partjainál álló hercegi kastélyba szállítják, ahonnan csodával határos módon megszökik. Így kezdődik a Nagy-Britannia csodaszép tájait átszelő, hihetetlen utazás, amelynek során Lassie számtalan veszéllyel néz szembe, hogy átkelhessen az országon, és időben hazatérjen karácsonyra.

3. Beethoven /Beethoven, 1992/

A Newton család nyugodt, általánosnak mondható mindaddig, amíg  a kis bernáthegyi kutya otthonra nem lel házukban. Természetesen csak addig maradhat, amíg az igazi gazdáját meg nem találják. De Beethoven tudja, hogy ez az ő igazi családja. Mindeközben a gonosz szívű állatorvos fondorlatosan el akarja venni a családtól kedvencét, hogy eladhassa kísérleti célokra. Úgy tesz, mintha Beethoven megharapná, s elrendeli elaltatását.

2.101 kiskutya /101 Dalmatians/

Roger (Jeff Daniels) és Anita (Joely Richardson) a parkban ismerkednek össze kutyáiknak köszönhetően. Szerelem első látásra, akárcsak a két dalmata között, akik hamarosan 101 pöttyös kiskutyával állítanak haza. Az idillnek azonban hamar vége szakad, a velejéig gonosz Szörnyella De Frász (Glenn Close) szemet vet a jószágokra, és elrabolja a kiskutyákat, hogy újabb szőrmebundát varrathasson magának…

1. Hacsi – A leghűségesebb barát /Hachiko: A Dog’s Story, 2009/

15-ös listánk győztese több szempontból is csodálatos, bár szomorú film, amely igaz történeten alapul. Amikor Parker (Richard Gere) professzor egy napon a munkából hazafelé egy gazdátlan kutyakölyköt talál a pályaudvaron, még nem sejti, hogy egy rendkívüli barátság veszi kezdetét. Bár felesége csak vonakodva fogadja be a kis japán akita kutyát, Parker szívét rögtön meghódítja Hacsi. A vidám kutyus hamarosan minden reggel elkíséri a professzort a pályaudvarra, majd minden este elé megy. Egy nap azonban Hacsi hiába várja gazdája visszatértét…