Skip to main content

Biztosan sokan találkoztatok már ezzel a kis fekete porral, amely jó immunerősítésre, allergiára, hasmenésre, vakarózásra. De mi is az a huminsav? És hogyan lehetséges az, hogy ennyire hatékony ezekre a problémákra?

Mi az a huminsav?

A huminsav őskori, növényi eredetű szervez anyagok természetes humifikációja során keletkeztek. Mélyen a taljban képződnek, tisztaságuk az évezredek alatti természetes lebomlási folyamatoknak köszönhető. Tartalmazza a természetben megtalálható össze mikro- és makroelemet. A szervetlen anyagokat az élő szervezet számára könnyen hasznosítható, szerves anyaggá alakítja. Ezáltal támogatja a tápanyagok felszívódását, valamint a különböző ásványi anyagok és vitaminok hasznosulását.

Immunrendszer erősítő

Manapság rengeteg káros anyag megtalálható a környezetünkben, melyek a kutya szervezetébe jutva renkívül megterhelik azt, ezzel lerontva az egészségi állapotát. A huminsav képes megkötni a nehézfémeket, valamint elősegíti a méreganyagok távozását a szervezetből. Segíti az immunrendszer védekező feladatát és felerősíti az öngyógyító képességét. Nem csak a gyógyulásban, e a megelőzésben is kiemelten fontos! A huminsav által kedvencünk kevésbé lesz fogékony a betegségekre.

Emésztőrendszeri problémákra

 A kutyák immunrendszerének kb. 80%-át a bélrendszer biztosítja. A huminsav jótékony hatással van a bélflórára, ezáltal támogatva az anyagcsere folyamatait. Optimalizálja az emésztőrendszer pH-ját, valamint segít visszaállítani a helyes egyensúlyt. Csökkenti a szervezetre káros mikroorganizmusok számát a bélrendszerben.

Allergia, bőrproblémák

A kutya szervezetét rengeteg külső és belső hatás éri, melyek sokszor fokozott immunválaszt válthatnak ki. Állandó vakarózás, foltokban való szőrhullás, különböző bőrproblémák is jelenthetik az immunrendszer egyensúlyának felborulását. Ezeket a tüneteket okozhatja valamilyen emésztőrendszeri probléma, hiánybetegség, allergia, baktérium vagy gomba. A kutyáknál előforduló allergia állhat több összetevőből. Például ha kedvencünk allergiás a porra, de ez magában még nem okoz látható problémát. De ha már valamilyen ételre és pollenre is allergiás, együtt ezek már okozhathatnak durva tüneteket.

Az allergének is egyfajta méreganyagok, melyeket a huminsav megköt, ezzel csökkentve a szervezet terhelését. A sérült bélflóra helyreállításával pedig könnyebben felszívódnak a szervezet számára hasznos tápanyagok.

Ha az allergia valamilyen hiánybetegség, a huminsav ebben az esetben is megoldást jelent, hiszen a benne található makro- és mikroelemek elősegítik a hiányzó enzimek képződését, ezzel pótolva az ásványi anyagok és vitaminok hiányát a szervezetben.

Betegség, fertőzés

A kutyus betegsége esetén a huminsav segít a fájdalom csillapításában, valamint csökkenti az antibiotikumok negatív mellékhatásait. Elősegítik a vörösvértestek képződésének folyamatát, ízületi betegségek esetén segíti a javulást, valamint májregeneráló hatású.