Skip to main content

Már nyakig benne vagyunk a nyárba és ez természetesen nem csak Ránk van hatással! Kedvenceinket is ugyanúgy megviseli a hőség, mint Minket. Sőt! Mi öltözhetünk lengébben, vehetünk egy hideg zuhanyt bármikor vagy strandolhatunk egyet a forróbb napokon. De sajnos kedvenceink a meleg bundát nem tudják ledobni, beugrani egy kád vízbe vagy pancsolni akármikor. Nekünk Gazdiknak mindent meg kell tennünk, hogy segítsünk Nekik átvészelni ezt a melegebb időszakot.

De hogyan tehetjük elviselhetőbbé a nyarat kedvenceink számára?

Manapság már sokféle hűsítő terméket be tudunk szerezni, amivel kellemesebbé tehetjük kutyusunk napjait a nyári hónapokban. De mikor és mit is használjunk?

Hűsítő kiegészítők

  1. Hűsítő matrac: Ez talán az a termék, amit mindenki ismer és minden kutya imád! Használhatjuk a lakásban, az udvaron, az autóban, a munkahelyen vagy utazás során. Nem szükséges hűtőbe vagy vízbe rakni használat előtt, könnyű, bárhova magunkkal vihető. A matracban található zselés anyag nyomás hatására kezd el hűsítő érzést nyújtani, tehát amint a kutyus ráfekszik és súly nehezedik rá, azonnal működésbe lép. Többféle méretben is elérhető, így a kisebb, nagyobb, összegömbölyödve vagy kinyújtózkodva alvó kiskedvencek is bátran használhatják.
  2. Hűsítő sál: Ha kedvenced nehezen bírja a sétákat a nyári napokon, ezen is segíthetsz! A hűsítő sál kényelmes, nem zavarja séta közben és szuper hűsítő érzést nyújt kutyusod számára. A sálat séta előtt hideg vízbe kell áztatni néhány percig, amíg felszívja magát, majd jól kicsavarni. Tépőzárral könnyen felhelyezhető és többféle méretben elérhető.
  3. Hűsítő mellény: Hosszabb sétákhoz praktikusabb a hűsítő mellény, mivel nagyobb felületen tudja hűsíteni a kutya testét. Működési elve a sáléhoz hasonló: indulás előtt hideg vízbe áztatjuk amíg felszívja magát, majd jól kicsavarjuk. A ruhát nem igazán kedvelő kutyusokra is könnyedén feladható, mivel a hátán egyszerűen csak össze kell tépőzárazni.

Egyéb hasznos kiegészítők nyárra

  1. Automata itató: Nyáron természetesen a víz is gyorsabban fogy. Az egyik legeslegfontosabb dolog a meleg időszakban, hogy kedvenced előtt MINDIG legyen friss víz! Na de mi van ha nem vagyunk otthon állandóan? Ez sajnos a legtöbb Gazdiál így van, hiszen munkába, iskolába kell menni napközben. Akkor honnan tudom, hogy elég lesz-e a reggel kirakott víz? Onnan, hogy Automata itatót használsz, ami 3,4 literes kapacitásának köszönhetően egészen biztosan nem fog kifogyni a nap folyamán, így neked sem kell állandóan ezen aggódni. Több kutyus esetén pedig még inkább hasznos, hiszen dupla/tripla annyi víz fogy el.
  2. Praktikus itató kulacs: És a séták során se feledkezzünk meg a vízpótlásról, mindig vigyünk magunkkal egy itató kulacsot! Ha hosszabb sétákra indulunk, persze Nekünk sem kellemes, ha még cipelni kell egy + üveg vizet és kedvencünk tálját is. De erre is van egy szuper megoldásunk, hiszen a praktikus itató kulacs beépített tállal rendelkezik, valamint gombbal szabályozható a víz mennyisége, így nem kell kiöntenünk sem a megmaradt folyadékot, ezáltal nem kell több literrel útnak indulnunk.

+ 1 extra hűsítő tipp!
Készítsetek fagyit kedvenceiteknek! A tappancs jégkrém készítővel szuper nyári hűsítő finomságot tudsz összedobi kedvencednek pillanatok alatt. Natúr joghurt, natúr mogyoróvaj, kutyabarát gyümölcsök vagy pürék … A lehetőség végtelen. Keverd össze kutyusod kedvenceit és rakd a fagyikészítőbe. Mélyhűtőben 1-2 óra alatt megfagy. Kedvenced extrém boldog lesz Tőle egy forró nyári napon!