Skip to main content

Néhány kutyus komótosan, szépen lassan megízleli az ennivalót, és vannak azok a kutyák akik 2 perc alatt elpusztítják a napi adagot a tállal együtt. ? A Te kutyusod melyik csoportba tartozik? Gyanítom a legtöbb Gazdi a másodikra mutat. ?‍♀️

De miért esznek ilyen gyorsan? Az egyik ok, hogy attól félnek, hogy valaki megeszi előlük az ennivalót. Vagy lehet valami orvosi háttere is, valamint akár az izgatottság miatt is előfordulhat. Abban az esetben ha két kutyus van a családban és az egyik vagy akár mindkettő nagyon gyorsan eszik, érdemes őket különválasztani az etetés idejére. ☝️

Függetlenül attól, hogy mi az oka, ez sajnos veszélyes lehet a kedvencünkre. A habzsolás gyomorpanaszokhoz, öklendezéshez, fulladáshoz, hányáshoz és egy életveszélyes állapothoz, duzzadáshoz vezethet. A gyors evés lelassítására 3 módszerünk van:

1. Etetés interaktív játékkal

Az interaktív játékokat a kutyusok fejlesztésére találták ki, azonban az etetés lelassításához is tökéletes választás kistestű kutyusok esetén (nagytestű kutyáknál elég hosszú idő lenne feltölteni a neki szükséges mennyiségű táppal?). A játék lényege, hogy a kis adagolón keresztül, forgatás hatására kipotyognak a táp szemek. Fontos azonban, hogy ez csak abban az esetben lesz megfelelő, ha a tápszemek kis méretűek! Ezzel a szerkentyűvel lényegesen lelassíthatjuk kedvencünk evési folyamatát.

Interaktív fejlesztő játékot itt tudsz rendelni ➡️ http://bit.ly/interaktivfejleszto

2. Habzsolást gátló tál

A habzsolást gátló tálak kifejezetten az evés lassítására készültek. A tálban különféle alakzatok lettek kialakítva, melyek megakadályozzák, hogy a kutyus egyszerre, gyorsan beszippantsa az összes finomságot. Ez a legegyszerűbb módja az evés lassításának, csak töltsük fel a tálat a szokásos adag táppal és az elvégzi helyettünk a feladatot. Minél több kiemelkedő rész van a tálban, annál nehezebb a kutyus számára a falatok megtalálása.

Habzsolást gátló tálat itt tudsz rendelni ➡️ https://bit.ly/habzsolastgatlotal

3. Keverjük játékkal vagy tanulással

Ha van egy kis időnk, az étkezést könnyen keverhetjük egy kis tanulással vagy játékkal. Az egyik kedvenc játékunk a “Keresd meg” ami nem csak jó szórakozás a kutyus számára, hanem egyben fejleszti is őt. A ház különböző pontjain rejtsük egy az ételét kisebb adagokban, majd kérjük meg, hogy keresse meg azokat. Ezen kívül akár trükkök tanításához vagy elvégzéséhez is köthetjük az étkezést. A kutyus jól lakik és közben tanul valami újat.

Leave a Reply