Kosár

A kialakult helyzet miatt nagyon sokan kényszerültek arra, hogy otthonról dolgozzanak. A gyerekek otthon tanulnak, játszanak, elvannak. De mi a helyzet a négylábú szőrgombócokkal? Nekik sajnos nem tudjuk elmagyarázni, hogy “Most itthon kell dolgoznom, vedd úgy mintha itt sem lennék” ? Tudjuk milyen az, amikor otthon maradsz egy szabadnapon és a kiskedvenc egész nap örömében rohangál a lakásban, tépi a nadrágod egy kis játék reményében és soha de soha nem fárad el. ? Home Office vs kutya. De hogyan tartsuk az egyensúlyt? Íme néhány tipp otthoni munkához kutyával:

1. Ragaszkodjunk a napirendhez!

Ha minden egyes nap munka előtt 6-kor sétáltok, akkor ezen ne változtass! Tudjuk jól, hogy a kutyusok rendkívül okos állatok, nagyon jól tudják azt, hogy mikor következik a séta. Nyilván mindenki azt gondolja, “Itthon vagyok, ráér még a séta.”. Nem! Ezzel borzasztóan megzavarjunk kutyusunkat és felborítjuk a napirendjét. A reggeli sétával eléggé kifáraszthatjuk ahhoz, hogy a délelőtt nyugodtan teljen. Ha a kutyus egy kis figyelem érdekében rosszul viselkedik, ignoráljuk Őt, ha lenyugszik pedig dicsérjük meg.

2. Kutya-mentes zóna

A legjobb megoldás, egy kis iroda berendezése a lakás egy területére, ahova a kutyusnak nincs bejárása. Egy külön szoba zárt ajtókkal, vagy ha a fél szemed azért rajta tartanád, egy biztonsági hálóval elválasztott rész a kutyusnak.

Térelválasztó hálót itt tudsz rendelni ? http://bit.ly/terelvalasztohalo

3. Használjuk ki az alvás időt

A kutyák napi alvásigénye átlagosan 12-14 óra, ez kölyökkutyáknál és az idősebbeknél akár több is lehet. Használjuk ki ezt az időt! Ha látjuk, hogy kedvencünk éppen az igazak álmát alussza, intézzük el a legfontosabb dolgainkat. Így kutyusod biztosan nem fog bele ugatni egy fontos hívásba a főnököddel.

4. Foglaljuk le!

A kutyusunk nem fog egész nap e-maileket és telefonhívásokat kapni, amivel lefoglalja magát egész napra. A szundi időnek is vége van egyszer, és az unatkozó kutyuskák gyakran rosszalkodnak.. Foglaljuk le Őt valamivel. Egy új játék minden kutyust leköt egy jó időre. A Mi kedvencünk az interaktív fejlesztő játék, amivel órákig el tudja tölteni az időt. Belerejtjük a finom falatokat, és a kutyusnak csak annyi a feladata, hogy addig forgassa, amíg a finomságok ki nem potyognak belőle. A kutyus játszik, falatozik és csendben van = mindenki boldog. ??

Interaktív játékot itt tudsz rendelni unatkozó kedvencednek ? http://bit.ly/interaktivfejleszto

5. Csak nyugodtan!

Természetesen biztosan lesznek olyan esetek, amikor kedvencünk mindenképp szeretné a figyelmünket, esetleg sürgős “dolga” akadt. Ne legyünk rá soha mérgesek. Ez mindenki számára egy új szituáció. Sétáljunk vele egyet, játszunk egy kicsit és már folytathatjuk is a munkát.

Kitartást és sok türelmet mindenkinek ☝️

Szólj hozzá