Skip to main content

A tavasz és a jó idő érkeztével, beköszöntött a kullancs szezon is. Sokan nem veszik komolyan, vagy nem is tudják, hogy milyen veszélyt jelentenek a kullancsok kedvenceinkre. Egy felelős Gazdinak fontos tudnia, hogy hogyan kell eltávolítani egy kullancsot, mik az általuk terjesztett betegségek és azok tünetei.

A kullancsok sok veszélyes betegséget terjesztenek, a hordozott kórokozókat a nyálmirigyekből a vérszívás során juttatják az áldozatba. Ehhez elég akár néhány órát az állatban lenniük! A kutyákra legveszélyesebb betegségek egyike a Babesia Canis, mely magas lázzal és véres vizelettel jár, és az állat akár pár nap alatt elpusztulhat, ha nem jut időben állatorvoshoz. A másik pedig a mindenki által ismert Lyme-kór, mely hosszú lefolyású, több szervet is érintő, és az emberre is veszélyes betegség!

Ha észrevesszük kedvencünkben a kullancsot, nagyon fontos a lehető leghamarabb eltávolítani azt! Ne Próbáljuk egyszerű csipesszel vagy bármilyen arra alkalmatlan eszközzel eltávolítani azt, mivel a kórokozókat így a kullancsból, az állat testébe juttatjuk! Fontos, hogy a kifejezetten erre a célra fejlesztett eszközzel távolítsuk el azt. A kullancs kiszedő horoggal, melyet ITT tudsz megrendelni, egyszerűen és gyorsan eltávolíthatjuk azt.

Megelőzés!

A kullancsok ellen rengeteg féle gyógyszer, nyakörv, spot-on létezik, melyek távol tartják azokat. Nyakörv és spot-on használata előtt érdemes megtisztítani kedvencünk bundáját, mivel utána nem szabad vízzel érintkeznie.

Az Anibent 100% természetes folyékony samponunk gyorsan tiszta és egészséges szőrzetet varázsol kedvencünknek. A megtisztított bundán, miután teljesen megszáradt! alkalmazhatjuk a spot-ont vagy a nyakörvet.

Nyakörv esetén egyszerűen vágjuk megfelelő hosszúságúra azt, és rakjuk fel kedvencünkre, úgy, hogy az kényelmes legyen Neki.

A Kiltix bolha- és kullancs nyakörv 7 hónapos védelmet nyújt kedvencednek, és megóvja Őt ezektől a veszélyes vérszívóktól.

A Foresto bolha- és kullancs nyakörv maximális védelmet nyújt akár 8 hónapon át. 

A Scalibor kullancs és szúnyogirtó nyakörv kedvencünket 5-6 hónapig védi a kullancsoktól és vérszívó lepkeszúnyogoktól.

Ha Spot-on-t választunk kedvencünk védelmére, a kutyus hátán, a nyakához közel keressünk egy megfelelő pontot, fésüljük el teljesen a szőrt, hogy közvetlenül a bőrre rá tudjuk csepegtetni a készítményt.

Az Advantix spot-on hatékony védelmet nyújt kullancsok, bolhák, legyek, igazi- és lepkeszúnyogok valamint szőrtetvek ellen 4 héten keresztül.

A Frontline Combo spot-on nem csak a kedvencedre került kifejlett bolhákat pusztítja el, hanem megszakítja az otthonodban lerakott bolhapeték és abból kikelő lárvák életciklusát is, valamint elpusztítja a kullancsokat.

Ezen kívül használhatunk még spray-t vagy permetet is a kullancsok távol tartására, melyeket szintén a megtisztított bundán érdemes alkalmazni.

A Frontline spray bolha és kullancs elleni védekezésre kifejlesztett oldat, mely 30 napig tartó védelmet nyújt kedvencünknek. 100 és 250 ml-es változatban kapható, így több alkalomra elegendő a mennyiség.

A legújabb kullancs elleni védelmet nyújtó készítmény pedig a Quill 100% természetes illóolaj, melyet párologtatásra, vagy kedvencünk nyakörvére, hámjára cseppentve is alkalmazhatunk.

Óvjuk kedvencünket ezektől a veszélyes vérszívóktól. Előzzük meg a bajt!

A kullancs elleni védelmet nyújtó termékek nevére kattintva tudjátok megrendelni azokat?

Leave a Reply