Skip to main content

Szeretnénk elmondani neked, mint leendő Tudatos Gazdinak, hogy miért is fogadj inkább örökbe, ahelyett, hogy vásárolnál egy új kutyát.

Évente több tízezer örökbe fogadható kutyát és macskát altatnak el Magyarországon, egyszerűen azért, mert már nincs nekik hely, és túl kevés ember fontolja meg az örökbefogadást, amikor új háziállatot keres. Az elaltatott állatok száma drasztikusan csökkenthető lenne, ha több ember fontolná meg a menhely lehetőségét.

Az örökbefogadás által rögtön megmentesz két szerető életet azáltal, hogy a befogadott kedvenced a családod részévé válik, plusz helyet nyitsz meg egy másik állat számára, akinek kétségbeesetten szüksége lehet rá.


Az állatmenhelyek egészséges és szeretetre éhes kutyusokkal vannak telítve, akik csak arra várnak, hogy valaki hazavigye őket.
Sok menhelyre került háziállat hétköznapi emberi problémák miatt kényszerül oda, például költözés vagy válás miatt,(vagy csak megunják…) de nem azért, mert valami rosszat tettek volna.

Általában amikor valaki kutyát fogad be, az első oltások (és néha a mikrochip) költségeit is beleszámítják az örökbefogadási árba, amivel pénzt takaríthatsz meg. Vannak olyan kutyusok, akik nem kiskorukban kerültek menhelyre, így az előfordulhat, hogy már járt kutyaiskolába vagy otthon képezték, így a képzési költségeket is megspórolod.

Az nem kifogás, hogy kiskutyát szeretnél!
Kölyökkutyából is rengeteg kerül menhelyre, „véletlen baleset”-ből származó teljes almokat adnak be menedékhelyekre. Említettük, hogy az örökbefogadás nem csak egy állaton segít. A túlterhelt menhelyek évente több százezer kóbor, bántalmazott és elveszett állatot fogadnak be.
Az ő munkájukat is támogatod, az örökbefogadási költségek pedig arra irányulnak, hogy még több állaton segíthessenek.

Ámde minden indok közül a legfontosabb, hogy megváltoztatod egy hajléktalan kisállat egész életét, azáltal, hogy hazaviszed, szerető családot és otthont nyújtasz neki. Fogadj te is örökbe! <3

Ha új kiskedvencen gondolkozol, legalább annyit tegyél meg, hogy ellátogatsz a hozzád legközelebb eső menhelyre és szétnézel.
🙂

Leave a Reply