Skip to main content

Minden gazdi tudja, hogy mekkora káosz alakulhat ki a kutyus dolgai között. Pórázak, nyakörvek, játékok, takarók, stb … Állandóan tele van a szoba a dolgaival és sajnos ha nem szuper okos, házirendre tanított kutyusunk van, ő nem fogja elpakolni helyettünk. Ez egy minden napos feladat számunkra.

Itt lesz néhány jól bevált tipp a rendszerezésükre:

1. Sétához való felszerelés

Az ajtóhoz közel tegyünk a falra akasztókat vagy akár egy fogast és akasszuk rá a eggyakrabban használt pórázt, hámot, nyakörvet. Így induláskor mindig kéznél lesznek és csak le kell akasztanunk azt mielőtt kilénénk az ajtón. Plusz tipp ha egy törülközőt is akasztunk rá, az elkövetkezendő esős, őszi napokra való tekintettel.
ha esetleg a mancsok tisztaságára is szeretnénk figyelni, egy közeli kis polcra helyezzünk el egy lábmosó poharat, amivel másodpercek alatt tisztává varázsoljuk kutyusunk tappancsait (és ezzel a lakást is).
Ha nincs ilyen poharad itt tudod beszerezni ➡️ http://bit.ly/labmosopohar

2. Kutyaeledel és jutalomfalat

Általában kutyaeledelből elég sok mennyiséget tárol mindenki otthon. A kisebb konvervek vagy tasakos ételek még nem is okoznak olyan nagy gondot, de a nagyobb kiszerelésű, akár 10-15 kg-os tápok már annál inkább. A legjobb módszer ezeknek a tárolására, ha van egy lülön “kutyakajás” tárolónk. Ez lehetőleg nagy méretű legyen amibe a kutyus minden finomságát el tudjuk rejteni. Ajánlott ezt a tárolót a kamrába vagy bármilyen zárt helyen tárolni, mert a furfangos kutyusok hamar kiszagolják a finomságokat, mi pedig nem szeretnénk, hogy hatalmas szemekkel órákig álljon a dobozka mellett, mert hát tudjuk mi lesz ennek a vége.
Extra tipp. a kutyus táljai alá rakjunk valami csúszásmentes alátétet, ha nem szeretnénk, hogy mindenhol víz és táp legyen a lakásban.

3. Játékok

Játékok, játékok mindenhol… Szerintem ezt az érzést minden kutyás gazdi átérzi. Felejthetetlen élmény amikor éjszaka a sötétben próbálsz kibotorkálni a mosdóba és három különböző sipogó, csipogó játékra lépsz rá amíg kiérsz. Erre a problémára is egy jó nagy méretű tároló a megoldás. A fedett verzió a legokosabb döntés, így a kutyus nem tud minden egyes játékot kipakolni belőle amikor csak eszébe jut. Tegyünk minden játékot egy helyre és egyszerre csak 2-3 darabot adjunk oda a kutyusnak. Így nem fogja hamar megunni őket, változatos lesz neki és a legfontosabb, nem lesz hatalmas kupi a lakásban!

4. Fürdős kellékek

Ez főleg a hosszú szőrű bundásoknál szükséges, akiknek több keféjük van, mint egy átlagos embernek. Ilyen sampon, olyan szőrápoló és még sorolhatnám.. Ezeket a legokosabb a fürdőszobában egy helyen tartani, mert ha a kutyus észreveszi a fürdetős dolgokat, amint éppen bevisszük a fürdőszobába, ott kő kövön nem marad, indulhat a fogócska… Kivéve ha a te kutyusod szeret fürdeni, akkor te nagyon szerencsés vagy! ?

Leave a Reply