Skip to main content

A te kutyusodnak sem a kedvenc időtöltése a fürdetés? Hidd el, nem vagy ezzel egyedül. Talán úgyis kifejezhetjük, hogy nem csak a kutyus fürdik ilyenkor, a gazdival együtt úszik az egész fürdőszoba.. ??

Összeszedtünk nektek néhány tippet, viszont fontos, hogy nem minden kutyusnál működhet. Főleg attól függ, hogy mennyire fél a kutyus a fürdéstől/víztől. Nyilván egy kölyökkutyát, aki még csak most barátkozik a vízzel, sokkal egyszerűbb hozzászokatni, mint egy olyan idős kutyuskát, aki egész életében félt a fürdéstől, vagy akár valamilyen rossz élménye van azzal kapcsolatban.

Készítsük elő a fürdős kellékeket

A legfontosabb a fürdetésben, hogy legyünk felkészültek! Készítsünk elő mindent amire szükségünk lehet elérhető távolságba: sampon, törölköző, játékok vagy akár egy kis jutalomfalat.

Ha a kutyusod már a fürdetés közben stresszes, képzeld el mennyire ideges lesz, ha otthagyod őt egyedül a kádban, hogy érteszaladj az elfelejtett törölközőért.

Felkészültség!

Töltsd fel előre a kádat

Egy másik stressz csökkentő módszer, ha feltöltjük a kádat meleg (de nem forró!) vízzel, mielőtt még beleraknánk a kutyulit. Nekünk talán nem zavaró, de a kedvencünknek, főleg ha nem szereti a fürdést, rendkívül idegesítő lehet a folyó víz hangja. Kerüljük az extra és felesleges stresszforrásokat.

Ne csússzon!

Mi sem szeretnénk a kádban, fürdés közben megcsúszni és szépen hasra esni. Hát igen, a kutyusok sem szeretnek ide-oda csúszkálni a kádban. Mindenképp tegyünk alájuk valami csúszásgátló szőnyeget, így egy idegesség forrástól megszabadítjuk az ebet.

Használjunk egy poharat a zuhanyrózsa helyett

Ha látod, hogy a kutyusod nem kedveli túlságosan a zuhanyrózsából erősen ömlő vízsugarakat, kíméljük meg ettől a rossz élménytől. Vegyünk elő egy poharat vagy egy műanyag flakont, töltsük tele a kutya számára ideális hőmérsékletű vízzel, majd a samponos bundiját öblítsük le annak segítségével. Plusz pont, hogy ennek segítségével óvatosabban tudjuk leöblíteni a fülek és szemek környékét.

Óvatosan a pofival

Minden kutyusnál érzékeny téma az pofika mosása. Nem szeretik ha a szemük, orruk, vagy fülük környékét piszkáljuk. Nagyon óvatosan kell mosni ezeket a részeket, mivel akár nagyobb károkat is okozhatunk például ha víz megy a fülébe. Ezeket a területeket akár egy vizes szivaccsal vagy kesztyűvel is áttörölgethetjük, ami talán annyira nem okoz nagy stresszt a kutyusnak.

Játék vagy nasi a kádban?

Igen! Ha fél a kutyusunk fürdetés közben, dicsérjük meg őt és adjunk neki játékot amivel el tudjuk terelni a figyelmét vagy adjunk jutalomfalatot, mert a nasi az mindig nyerő ötlet.

Ugorj be hozzá a kádba

Ha a kutyusod nagyon ideges a fürdés gondolatától is, a legjobb módszer ha bemegyünk hozzá a kádba, hogy lássa nem is olyan nagy dolog ez a fürdőzés. Ha a szeretett gazdi mellette van, meg fog nyugodni és talán a következő alkalommal már egyedül is menni fog neki a fenti tippek betartásával.

A fürdetéshez elengedhetetlen sampon és törölköző egy csomagban itt megrendelhető ➡️ http://bit.ly/tisztabundacsomag

Leave a Reply