Skip to main content

Ha szeretnéd kicsit megtornáztatni kutyusod agyát, összeszedtünk néhány szuper játék tippet kimondottan erre a célra.

Ezekkel a játékokkal amellett, hogy megdolgoztatjuk az agyát, lefoglaljuk unatkozó kedvencünket, ezzel csökkentve az esélyét, hogy valami más elfoglaltságot találjon, mint például a papucs szétrágása vagy az ugatás.

“Hol a nasi?”

Az egyik kedvenc játékunk amivel a kutyus orrát kicsit megdolgoztathatjuk, és közben még taníthatjuk is, az a “Hol a nasi” játék.

A feladat nagyon egyszerű. Ültessük le a kutyát és rakjunk elé néhány jutalomfalatot, de ne engedjük neki, hogy azonnal bepuszilja. Ha leraktuk őket, kérdezzük meg tőle, hogy “Hol a nasi?”. Miközben a kutyus megeszi a finom falatokat, dicsérjük meg. Ismételjük el néhányszor, majd ha már a kutyus tudja a kérdés jelentését, rejtsük el a falatokat nehezebb helyekre, mint pl. a szőnyeg alá, vagy a másik szobába.

Ezzel a játékkal arra tanítjuk a kutyust, hogy használja az orrát a finomságok megszerzéséért, ne ülve várja, hogy a gazdi elé rakja azt.

“Melyik kezemben van?”

Ehhez a feladathoz is csak finom falatokra lesz szükség.

A játékhoz először is ültessük le a kutyát. Mutassuk mindkét kezünket a kutyusnak, miközben az egyikbe elrejtjük a jutalomfalatot, majd marokra szorítva, lefelé tartva nyújtsuk mindkét kezünket a kutyus felé. Ha odafigyelt, ki tudja választani azt a kezünket, amibe elrejtettük a finomságot.

Az sem probléma, ha a kutyus nem tudja azonnal kitalálni a megfelelő kezet, ők gyakran olyan izgatottak lesznek a nasi láttán, hogy nem tudnak koncentrálni. Viszont csak abban az esetben jutalmazzuk és dicsérjük meg ha jól választott. Így lassan de biztosan úgyis belejönnek.

“Itt a nasi, hol a nasi”

Az itt a piros, hol a piros játék kutyás verziója. Ez egy nehezebb feladat, de sok gyakorlással ügyesen megtanulják a kutyusok ezt a játékot is.

Vegyünk elő 3 poharat, valamint egy pár jutalomfalatot. Tegyünk egy falatkát az egyik pohár alá, de fontos, hogy a kutyus figyelje közben! Keverjük meg őket, majd bátorítsuk az ebet a megfelelő kiválasztására.

Nevezzük el a játékokat

Egy szórakoztató és egyben agymozgató játék a kutya számára. El vannak nevezve a kutyus játékai? Ha nem akkor itt az ideje!

Kezdésnek válasszunk ki egy játékot és kezdjünk el játszani vele a kutyussal. Közben adjunk nevet a játéknak és többször mondjuk azt játék közben. A kutyus egy idő után össze fogja kötni a nevet az adott játékkal. Teszteljük le: tegyük a játékot a többi közé, majd kérjük meg a kutyust, hogy vigye azt oda. Ha sikerül neki agyon dicsérjük meg, majd jöhet a többi játék elnevezése.

Ha olyan agymozgató játékot keresel, amivel a kutyus egyedül is le tudja foglalni magát egy jó időre, az interaktív fejlesztő játék tökéletes választás. A kutyusnak a játékot úgy kell forgatnia, hogy a kis résen kipotyogjanak belőle a finom falatok. Ilyen játékot itt tudsz rendelni ? http://bit.ly/interaktivfejleszto

Leave a Reply