Skip to main content

Tudtad, hogy a kutyusok éppen úgy, mint mi, megunhatják a játékaikat egy idő után. Kutatók tesztelték a kutyákat, egy régi és egy új játékot adtak nekik. Mindegyik az új iránt mutatott inkább érdeklődést.

A kutyusod megunta a játékait? Ezzel nem vagy egyedül… Hogyan tehetnénk újra érdekessé azokat? Nézzük, hogy keltsük fel az érdeklődésüket újra a megunt dolgai iránt.

Cserélgessük

Nagyon jó érzés, mikor hazaérsz egy új játékkal és hatalmas örömmel adod oda a kutyusodnak, aki boldogan szalad el az új játékával. Ám sajnos ez a lelkesedés nem tart sokáig. 5-10 perc játék után új elfoglaltság után néz.

Ha szeretnéd, hogy kutyusod olyan örömmel játsszon a régi játékaival, mint az újakkal, tegyük el azokat 1-2 hétre előle. Ha a félrerakott játékot újra elővesszük, azt az újdonság varázsával fogja fogadni megint. A legtöbb kutyának sokkal több játéka van, mint amivel tudna játszani. Ha kint hagyjuk neki az összeset nem tudja majd eldönteni melyikkel is játsszon. A legjobb módszer tehát ha hetente cserélgetjük a játékait. Hagyjunk kint neki 4-5 darabot a játékai közül, a többit pedig rejtsük el előle valahova. Minden cserénél örülni fog a régi “új” játékainak. Viszont ha van olyan kedvenc játéka, amivel minden nap játszik és nem unja meg soha, az maradhat állandóan kint, nem kell cserélgetnünk a többivel.

Tegyük interaktívvá

Ha a kutyus unja a játékait, megpróbálhatjuk interaktívvá tenni valamilyen módon azokat. Tudod használni “húzós” játéknak? Vagy rejteni bele jutalomfalatot? Vegyük fel a labdáját és kezdjük el pattogtatni. Biztos, hogy ez azonnal fel fogja kelteni az érdeklődését. Játszhatunk vele például cicásat. Kérjünk meg valakit akivel egymásnak dobálhatjuk a labdát, a kutyus pedig középen próbálja elvenni tőlünk. Ha van olyan rágóka amit soha nem használ, kenjünk rá egy kis mogyoróvajat és adjuk oda neki, így már érdekesebb lehet a számára.

Ismerjük ki mit szeret

Nem minden fajta játék érdekelheti a kutyust. Néhányan a rágós játékokat preferálják, míg mások számára ez unalmas. Egyesek a sípoló játékokat kedvelik, vannak pedig olyanok akik a kitömött játékok szerelmesei. Figyeljük meg, hogy melyek azok a játékok amiket kutyusunk szeret és ha új beszerzésére kerül sor, ezeket részesítsük előnyben, amikkel valószínűleg 5 percnél tovább fog játszani. Ha még nem tudjuk mi az amit a legjobban kedvel, vegyünk neki több különböző játékot, akár egy adott fajtából, így kitapasztalhatjuk melyik az, amit a legjobban szeret. Nehéz felkelteni egy olyan régi játék iránt az érdeklődését, ami soha nem kötötte le úgy igazán.

Rengeteg különféle típusú játék létezik, amivel kitapasztalhatod kutyusod “ízlését”. Itt találsz néhányat, amiből lehet válogatni ? http://bit.ly/kk-jatekok

Leave a Reply