Skip to main content

Az első részben már megosztottunk 5 dolgot amit a kutyusok nagyon nem szeretnek velünk kapcsolatban. Ezt itt tudjátok elolvasni ➡️

Nézzük a következő 5 problémát, amiért a kutyusok szívesen panaszkodnának nekünk.

6. Kiabálunk ha rosszalkodik

Az előző posztra alapozva, ha lefektetjük tisztán a szabályokat, akkor nincs rosszalkodás és nincs kiabálás.

A kutyusok nagyon utálják, ha kiabálnak rájuk. És sajnos nem is biztos, hogy érteni fogják, miért történik ez, ha már a rosszaságot percekkel ezelőtt csinálták. Ezzel nem fogjuk elérni azt, hogy még egyszer ne történjen meg. A kiabálással csak összezavarjuk őket és szomorúak lesznek, sőt még talán félni is fognak tőlünk. A kutyusok gyorsabban tanulnak, ha megjutalmazzák őket a jó cselekedetekért, mint hogy leszidják őket a rosszakért. Erre alapozva próbáljuk nevelni kutyusunkat.

7. Kényszerítjük a szocializációra

A kutyák általánosságban szociális állatok, de nem mindig van szükségük rá. Néha kell nekik is egy kis egyedüllét. És nem minden kutyus barátságos minden emberrel vagy kutyával. Lehet az egyik nem szereti a férfiakat a másik pedig a nagyobb kutyákat. Egy helyen lenni olyannal akit nem kedvel, rendkívül stresszes lehet számára.

Mindig gondoljuk át, hogy milyen környezetbe visszük a kutyust. Például ha nem szereti a gyerekeket, ne vigyük el egy gyerek zsúrra és próbáljuk ráerőltetni, hogy érezze jól magát. Kerüljük el az ilyen stresszes szituációkat a kutyus és a saját érdekünkben is.

8. Fejsimogatás

Annak ellenére, hogy ez a legkézenfekvőbb terület egy kis simire, a legtöbb kutya UTÁLJA ha a fejét simogatják. ?

A kutyusok, akik nem szeretik ezt valahogyan jelezni is szokták. Figyeljük meg a testbeszédét. Ha hátrálnak, nyalogatják a szájukat, ásítanak vagy a szem fehérjüket mutatják valószínűleg nem tetszik nekik.

9. Egyedül hagyjuk

A legtöbb kutya szeret társaságban lenni és nem igazán örül ha egyedül kell maradniuk. Természetesen mindenkinek munkába vagy iskolába kell mennie, kevés olyan szerencsés ember van aki otthon tud maradni minden nap a kutyusával. Ők azonban nem értik, hogy miért is hagyjuk őket olyan hosszú időre egyedül. Ha sok ideig vagyunk otthonról távol, arra is kell gondolnunk, hogy a kutyusnak, ha nem kint van a kertben, el is kell végeznie a dolgát. Ilyen esetekben jó ötlet megkérni egy családtagot vagy szomszédot aki segít egy gyors sétával, ha részünkről nem megoldható.

10. Elfelejtjük, hogy ők kutyák

A kutyák, azok kutyák. Nem kisgyerekek, akiket folyton öltöztetni kell, vagy babakocsiban tolni. Természetesen kivétel ha sérült kutyusról van szó, valamint a hideg, esős időjárásban a védelmet szolgáló ruha.

Sokan úgy babusgatják és kezelik őket, mintha kisbabák lennének. Ez a kutyusnak nem biztos, hogy hosszútávon jót tesz. Neki tudni kell, hol van a helye, mit szabad és mit nem, és élni kell a kutyák önfeledt, boldog életét.

Leave a Reply